sklenene-rezance-s-tuniakom
Recepty

Sklenené rezance s tuniakom

Ľahké, rýchle a ešte aj zdravé. Takýchto receptov nikdy nie je dosť. Odporúčam na horúce letné dni, kedy asi nikto z nás nechce vystávať hodiny pred sporákom a hľadá nejaké jednoduché jedlá 🙂

Rezance, ktoré tu používam sú sklenené rezance, no nie ryžové, ale z mungo fazuliek. Nemalo by byť nejak náročné ich zohnať. Konkrétne tieto vidím pravidelne napr. v Tescu.

Ingrediencie

  • 40 g sklenených rezancov
  • 50 g mrkvy
  • štvrťka uhorky
  • Štipka soli
  • 70 g tuniaka v konzerve
  • 2 – 3 PL kukurice
  • Opražené sezamové semiačka
  • 200 ml vody
  • 2 PL octu, kryštálového cukru a sójovky

Postup

  1. Mrkvu si nakrájame alebo postrúhame na tenké pásiky.
  2. Uhorku takisto na tenko nastrúhame, posolíme a dobre rukou pomágame
  3. Do hrnca dáme 200 ml vody a pridáme 2 PL octu, kryštálového cukru a sójovej omáčky. Dáme zovrieť a môžeme rovno prihodiť mrkvu a 2 minútky povariť, aby trochu zmäkla. Odstavíme z ohňa a pridáme rezance, prikryjeme a necháme takto cca 5 – 10 minúť pokým rezance nezmäknú
  4. Rezance a mrkvu scedíme, z uhoriek vytlačíme prebytočnú vodu. Dáme všetko do misy a pridáme tuniaka, kukuricu a štipku soli podľa chuti, prípadne sójovej omáčky. Posypeme opraženými sezamovými semiačkami.

Itadakimasu! [itadakimas]

Zanechať názor

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *