kuracie-maso-uhorka-dresing
Recepty

Kuracie mäso s uhorkou a dresingom

Toto jedlo je jednoduché na prípravu a ešte aj pomerne zdravé a chutné. Naozaj!

Kuracie mäsko sa robí na pare a môžete ho zameniť aj za morčacie. Nezľaknite sa množstva zázvoru, akurát dodá úžasnú arómu, ale ak by to bolo na vás predsa len veľa, tak uberte.

Tento recept príde vhod aj vtedy, keď máte blbý deň. Uhorky je totiž potrebné niečím roztĺcť. Čím? To už nechám na vašu predstavivosť a možnosti kuchyne. 🙂

A nezamieňajte dresing! Tento obsahuje za lyžicu majonézy, preto píšem, že je pomerne zdravý, ale verte mi, len z lyžice majonézy ešte nikto nepribral.

Servírovať môžete pokojne s nejakou prílohou alebo papať len tak samostatne.

Recept na kuracie mäso s uhorkou a dresingom

Ingrediencie

na 2 porcie
  • 200 g kuracieho mäsa
  • 1 PL saké (alebo bieleho vína)
  • 8 g zázvoru
  • Soľ
  • 1 stredne veľká uhorka

Dresing

  • 1 PL majonézy
  • 10 – 15 cm zelenej časti z jarnej cibuľky
  • 1,5 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1/2 PL octu
  • sezamového oleja
  • 2 PL opečených sezamových semiačok
  • 10 – 15 g nesolených arašidov
  • Zázvor (podľa preferencií, nemusí byť)

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy (vhodná je sklenená, resp. taká, v ktorej môžete mäsko dať na paru). Mäso posolíme a pridáme lyžicu saké / vína a zázvor. Kúsok zázvoru odporúčam nakrájať na plátky a kúsok na jemno postrúhať pre viac arómy. Dobre premiešame a dáme upariť.
  2. Medzitým si pripravíme dresing. Opražené sezamové semiačka rozdrvíme alebo pomelieme, ale nie úplne na prach. Na toto je najlepší mažiar. Arašidy si tiež môžeme opražiť a nakrájame na malé kúsky. Cibuľku si na drobno nakrájame a zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami na dresing.
  3. Hotové mäso potrháme na menšie kúsky
  4. Uhorku nakrájame na cca 4 – 5 cm pásiky, dáme do pevnejšieho sáčku a roztlčieme, ale nie úplne na kašu
  5. A môžeme podávať – na spodok uhorku, potom mäsko a polejeme dresingom.

Itadakimasu! [itadakimas]

Zanechať názor

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *